1117 Budapest
Kőrösy József u. 17.
(+361) 209 4014
(+361) 209 4015
szinhaz@mu.hu

Program


Vass Imre: Standing Ground

Vass Imre: Standing Ground

A Standing Ground nem boncolgat vagy fejteget, újra és újra visszatér önmaga központjához, központi kérdéséhez, döngöl, szajkóz, sulykol, amíg a földdel egyenlővé nem tesz. Hogyan viszonyul egymáshoz az egyéni és a közös alap?

 több

A Standing Ground kitartó, ellenálló és állja a sarat, az egyéni alapokat közös nevezőre hozó, változatlan változó.

A Standing Ground az alap. De fix az alap? Fix, hogy van alap?

Egy ismeretlen alapokon nyugvó csoport összehangolt mozgását követhetjük. Határvonalak közé szorítva, szigorú szabályok szerint lépnek, barázda mintázatokat húznak, döngölnek és talajgyakorlatokat végeznek.  A keretekből kilépve elszabadulnak vagy épp alapja-nincsbe süllyednek, a korlátok közötti szabadságot ízlelgetik.

Az a sok-sok keresés, eltévelyedés, hevület, felejtés, megbokrosodás, révbeérés, lankadás, lendület és kilengés mind-mind figyelemfelkeltés, emlékeztető: vissza az alapokhoz! Az alap helytáll, nem tágít, a földdel egyenlő. Biztos pont az élmények forgatagában, amíg rá nem ununk és újra útra kelünk.

Neked mi az alap, amire az egészet felépíted? Mi az, amit biztosra veszel? Mi az, amiből nem engedsz?

…vagy attól függően, hogy melyik oldalon ülünk, más-más táncos szólóját látjuk tőlünk karnyújtásnyira. Az izgalom végig ott lebeg a fejünk felett, benne lélegzünk, együtt a koreográfiával – nem (csak) kívülről figyeljük, hanem belülről megéljük a színpadi történéseket.

A színpad és a nézőtér szó szerint egy síkba kerül. Hogy hová vezet ez? Egy integrált, képzőművészeti ihletésű világba, ahol a tér és a benne mozgó, azt visszhangzó testek organikus installációt alkotnak.                                                  Komjáthy Zsuzsanna

Koncepció, Koreográfia: Vass Imre
Alkotótársak és előadók: Dányi Viktória, Kelemen Patrik, Raubinek Lili, Rózsavölgyi Zsuzsa, Vavra Júlia
Hang, zene: Porteleki Áron
Fény: Mervel Miklós
Animáció: Juhász András
Látvány: Vass Imre

Produkciós Partner: Katlan csoport

Támogatók: Emberi Erőforrások Minisztériuma, Nemzeti Kulturális Alap, MU Színház, Új Előadóművészeti Alapítvány, SÍN Kulturális Központ, Műhely Alapítvány

Az előadás forgalmazását a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.
A produkció a Budapest Főváros Önkormányzata által meghirdetett Staféta program keretében valósult meg.

Informatikai partner: