1117 Budapest
Kőrösy József u. 17.
(+361) 209 4014
(+361) 209 4015
szinhaz@mu.hu

Program


MU Színház: Felnőttkorunk '89

MU Színház: Felnőttkorunk '89

A Felnőttkorunk ’89 a MU Színház hatvanéves kor feletti civilekből álló közösségének vita színházi előadása, amely az 1989-90-ben Magyarországon lezajlott politikai, illetve társadalmi eseményeket vizsgálja. Az előadással és kísérőprogramjával célunk, hogy a rendszerváltás témáját körüljárva teret nyissunk a jelenkori Magyarországot is érintő kérdések produkció keretein túli megvitatására.

A vitaszínházi előadás fókuszában a 1989-90-es rendszerváltás eseményei állnak. A címmel egyszerre utalunk a magyar társadalom, demokratikus berendezkedésre váltásából következő szimbolikus felnőtté válására, valamint arra, hogy az eseményeket a hatvan év feletti civilekből álló közösségünk már felnőttként élte meg. A közösség tagjai aktív résztvevői, elszenvedői, haszonélvezői voltak a ’89 körüli eseményeknek.

A Gyerekkorunk ’56 előadással elindított múltfeldolgozó folyamat következő állomásaként azt vizsgáljuk, miként hatott résztvevő-nézőink és résztvevő-alkotóink életére a rendszerváltás, hogyan értékelték, érzékelték az átalakulás éveit és eseményeit a múltban, és hogyan gondolnak vissza rá napjainkban, milyen hatással van családjukra, környezetükre, és hogyan értékelik a mai magyar társadalom, politika és gazdaság helyzetét e történelmi esemény fényében.

Ajánló


Velencét elárasztotta a víz, Amazóniában lángokban állnak az erdők, új világjárvány van kibontakozóban.…

Hogyan válhat egy átlagos kisfiúból felnőtt korára a Harmadik Birodalom egyik legnagyobb tömeggyilkosa?…

„Hírek nem rengetik meg a világot, csak az események. De mire hírt szerzünk…

Informatikai partner: