1117 Budapest
Kőrösy József u. 17.
(+361) 209 4014
(+361) 209 4015
szinhaz@mu.hu

Program


Escargo hajója Színházi és Nevelési Szövetkezet: Őket is hazavárták
3

Escargo hajója Színházi és Nevelési Szövetkezet: Őket is hazavárták

„Nem bírja az ember ésszel felfogni… egyszer csak ott van valaki, akinek nem kéne ott lennie.”
 több

Naponta olvassuk a híreket, látjuk a felvételeket a híradóban, nézzük a képeket a facebookon, halljuk a sztorikat az ismerőseinktől és jómagunk is jelentős eséllyel szemtanúi vagy részesei lehetünk a baleseteknek. De mit tehetünk az amúgy már közhelyesnek vált problémával? Hogy hívjuk fel hitelesen, érdekesen és sallangmentesen a figyelmet? Kinek, kihez szóljunk? Egyáltalán van értelme erről beszélni?

Történetünk kétpólusú, egyik oldalon egy balestet túlélt ám el nem ítélt fiatal férfi, míg másik oldalon a balesetben elhunyt családapa lánya történetét vizsgáljuk. Előadásunk a családi viszonyok átrendeződését és a gyász különböző folyamatait mutatja be.

Az Apolló Kulturális Egyesület 2001-ben alakult, kultúraszervező és színházalkotói célokkal. Az elmúlt 15 év alatt a Dél-Dunántúli régió egyik meghatározó amatőr színházi, művészeti nevelési és közösségfejlesztési pontjává nőtte ki magát. Az egyesület, mostanra három intézmény fenntartójaként működik, köztük az Escargo Hajója Színházi és Nevelési Szövetkezet – alternatív, ifjúsági és felnőtt színházzal foglalkozó függetlenszínházi intézmény.
Feladatai: diák és amatőrszínházi előadások, színházi nevelési programok létrehozása, tehetséggondozás, befogadó színház.

Szereplők: Ágoston Gáspár, Cseri Hanna, Fenyvesi Mihály, Hir Bálint, Kusz Petra, Monostori Ákos, Várnai Enikő
Rendező munkatársa: Algharati Amir
Rendező: Tölgyfa Gergely

Az előadás a Baranya Megyei Balesetmegelőzési Bizottság és az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával jött létre.

Ajánló


időtartam: 100 perc korosztály: 18+

Budapest XI. kerülete, azaz Újbuda két fontos kulturális központja, az A38 Hajó és…

Informatikai partner: