1117 Budapest
Kőrösy József u. 17.
(+361) 209 4014
(+361) 209 4015
szinhaz@mu.hu

Program


Aktuális előadások


Jegyvásárlás

Úton, útfélen az erőszakba botlunk. Kisgyerekét szitokszavakkal illető anyukákba, összevert hajléktalanokba, szélsőséges politikai ideákat hirdető elkeseredett és becsapott emberekbe. Emberekbe, akik nem gondolják végig szavaik erejét, tetteik utólagos következményeit. Életünk megszokott és legalizált válasza az erőszak. Magánéletünk része: „Pénz számolva, asszony verve jó!”, „Megeszed, vagy lenyomom a torkodon!”, „Egy pofonba még nem hal bele az a gyerek!”.  Vajon ezek a mondatok befolyásolják gyermekeink gondolkodását, vagy nincs benne semmi kivetni való?

Az előadás légköre a túlfeszült és a humoros hangulatok között imbolyog. A kifejezéstelen térben melyben játszódik minden hang és minden mozdulat erőteljessé válik. A darab drámai hangvételét a felhasznált prózai szövegek erősítik. Borbély Szilárd zsigerekre ható borzalmas leírásai, Háy János hétköznapi drámája és a Monty Pythontól kölcsönzött abszurd humor adja az előadás ironikus és egyben húsba markoló stílusát. Azt a keserédes stílust mellyel igyekszik ítéletmentesen beszélni az értelmetlen és mindennapos erőszakról.

Az Apolló kulturális Egyesület 2001-ben alakult, kultúraszervező és színházalkotói célokkal. Az elmúlt 15 év alatt a Dél-Dunántúli régió egyik meghatározó amatőr színházi, művészeti nevelési és közösségfejlesztési pontjává nőtte ki magát. Az egyesület, mostanra három intézmény fenntartójaként működik, köztük az Escargo Hajója Színházi és Nevelési Szövetkezet – alternatív, ifjúsági és felnőtt színházzal foglalkozó függetlenszínházi intézmény.
Feladatai: diák és amatőrszínházi előadások, színházi nevelési programok létrehozása, tehetséggondozás, befogadó színház.

Színész,-drámatanárok: Komlóczi Zoltán, Cseri Hanna, Várkonyi Dániel
Rendező: Tölgyfa Gergely
Foglalkozás vezetője: Algharati Amir

Az előadás az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával jött létre.

Ajánló


BEMUTATÓ Hodworks: Szólók

A Pirkad lemeztelenített, radikális testisége után Hód Adrienn új produkciója érzelmi láncolatra fűzött…

Az előadás hátterét Milan Kundera Halhatatlanság című regénye adja, de a darab nem…

Informatikai partner: